29 Eylül 2009 Salı

Sorunlarla Yüzleşme Dersi

UYARI: BİRAZDAN OKUYACAĞINIZ METİN DÜNYANIN EN DEĞERLİ VE BAŞARILI PSİKİATRİSTLERİN BULUŞTUĞU KONGRENİN SONUNDA ORTAYA ÇIKAN ANCAK DÜNYAYI ALT-ÜST EDECEĞİNDEN GİZLENEN METİNDEN ALINMIŞTIR... (yerseniz!!!)



Herkesin farklı bir bakış açısı vardır ve bu bakış açıları ile hayatlarını yönlendirir, iyi veya kötü kılarlar. En ufak sorunlarını en büyük acıymış gibi görenler her zaman sorun sahibi, ciddi sorunları olup da bunları dışarı yansıtmayan ve onların olmadığını iddia edenler her zaman kaçık, her türlü sorunlarını onlardan kaçma, erteleme, uzaklaştırma veya konuyu değiştirenler ise her zaman dahidirler.

Önce SORUN nedir onu tanımlamalıyız. Elinizden geleni yapıp da atlatamadığınız uyuşmazlıklardır. Mesela; bazı günler aşırı sakarlık yaptığımız olmuştur hepimizin, bu durumda elinden gelenin yapılmadığı sakarlığın zaten varoluş nedenidir sadece kendinizle uyuşamıyorsunuzdur. Bu bir sorun değilken; dişçiye gidip bir müdahale sonrası patlamış mısır yiyememek bir sorundur. Bu konuyu aydınlattığımıza göre sorunlar için ne yapacağımız konusuna geçebiliriz.

EVET! Şimdiye kadar size anlatılanları unutun. Sorununuzun üzerine titreseniz ne olacak ki? Hastaysanız ya iyileşirsiniz ya da ölürsünüz zaten yapacağınız bir şey yoktur takmayın, başarısızsanız ya tembelsinizdir ya da gerizekalı alışmaya çalışın. Bunlar için yapabileceğiniz bir şey yoktur, anlatmaya gerek yoktur hatta üzerinde bile durmayın.

Peki ÇÖZÜM ne mi? Kesinlikle o sorunlardan kaçın! Olan zaten olacaktır, yapacağınız bir şey yoktur. Sorunlar karşılaşınca yapabileceğiniz en mantıklı şey kaçmak ortamı terketmek hatta o ortamda sorunun olduğunu biliyorsanız hiç gitmemektir. Size o sorunu sorduklarında vermeniz gereken cevap asla sorunla ilgili olmamalıdır. Kesinlikle konuyu değiştirin. Özetle SORUNLARINIZLA YÜZLEŞMEK tam anlamıyla bir APTALLIKTIR, onlardan mutlaka uzak durmalısınız.

Konuyla ilgili özlü sözler:

SORUN MU GÖRDÜN? KAÇ!

Konuyla ilgili örnek kişiler:

HIMYM daki TED karakterinin VALİDESİ, BABASI.

----

2 yorum:

  1. Sana tek diyeceğim ben diş çektirdiğim gün cips ve börek yemiştim. Yani problem değildi bence, problemde bakış açısına göre değişir, hiçbirşeyi problem olarak görmezsen ortada problemde kalmaz yaaa

    YanıtlaSil